Emésztést javító termékek – Összefüggések 1

2009.05.22. 07:46 | White Eagle | Szólj hozzá!

Címkék: egészség elhízás vitamin gyógyszeripar élelmiszeripar ásványi anyagok növénytermesztés állattartás

Van ez az új emésztés javító termék, amit óriásplakátokon láthatunk. Ez a propelleres. Nem szól másról a termék, csak arról, hogy ha fogyasztjuk, akkor az emésztésünk javulni fog és több kalóriát égetünk el. Meg a bevitt tápanyag is gyorsabban hasznosul.

Én nem vagyok orvos, de ha az is lennék, és a termék is klinikailag tesztelt lenne, akkor is lennének ellen vélemények ezzel kapcsolatban. Biztos lenne valaki, aki azt mondaná – szerintem jogosan -, hogy akkor lehet azt mondani, hogy a termék tesztelt, amikor tényleg elég idő állt rendelkezésre a kedvező és kedvezőtlen hatások vizsgálatára. Ezt nem elég 5 éven keresztül vizsgálni, hanem az új termék használóinak gyerekeire kifejtett hatását is vizsgálni kell, addig, amíg azok legalább huszonévesek lettek, és gyerekeik születtek.

Kicsit elkanyarodtam. Szóval itt ez az emésztést és tápanyag körforgást javító, gyorsító dolog. Miért is kell ez. Túl sokat eszünk, talán azért. Lehet is ebben valami, mert egyre több a túlsúlyos ember. Mitől lesznek túlsúlyosak mostanában? Nem hiszem, hogy attól, mintha kevesebbet mozognának, sportolnának. Szerintem inkább attól, hogy azok az élelmiszerek, amiket velünk megetetnek, nem tartalmaznak annyi vitamint és ásványi anyagot, amennyi a szervezetünknek naponta kell.

Lehet, hogy ezt most sokan nem értik. Az élelmiszerek korábban tényleg abból készültek, ami rájuk volt írva, vagy rájuk sem volt írva. A kifli lisztből és nem adalékból, a kolbász húsból (olyan sertésből, ami nem tápot kapott) és nem egyéb hentesárukból, a gyümölcsöt és a zöldséget nem üvegházakban tápoldatokon termesztették. Szerintem igaziból nem is lehet állattenyésztésről beszélni, mert az állatokat inkább húsgyárakban tartják, a növényeket sem termesztik, hanem lassan gyártják. Ami meg elkészült azt addig kezelik, vizezik, amíg a legtöbb értékes vitamin és ásványi anyag kioldódik belőlük. A napi szükséglet eléréséhez ezért jó sokat meg kell enni ezekből a „mű” termékekből. Ehhez pedig jó sokat kell venni, ami bevételt és profitot eredményez az élelmiszeriparban (figyelünk: élelmiszeripar – IPAR!). Ezért hízunk!

Vagy megvehetjük a mindennapi életünkhöz szükséges vitamin és ásványi anyagok mennyiségét kis tabletták formájában. Persze jó pénzért, amin a gyógyszer gyártók keresnek.

Azonban az emberi szervezet valószínűleg nem képes bizonyos mennyiségű élelmiszernél többet sem feldolgozni, sem elraktározni. Ezért segítsünk neki a felesleges salakanyagot minél hamarabb kijuttatni belőle. Ezt pedig tegyük emésztést gyorsító szerekkel. Ezeket persze pénzért vegyük meg. Ezek az emésztést gyorsító szerek persze a salakanyaggal együtt egy csomó olyan vitamint és ásványi anyagot is ki fognak „mosni” a szervezetünkből, ami az élelmiszerIPAR által előállított termékekben még véletlenül benn maradt.

Végkövetkeztetés: az élelmiszeripar segíti a gyógyszeripart, és viszont. Mindezt a mi zsebünkre. Persze nincs a cégek között kapcsolat hivatalosan, kimutathatóan. Mégis ha elég sokáig nyomoznánk, akkor valószínűleg ki lehetne mutatni a közös érdekeltséget valahol messze fenn a csúcson, mindezt a mi egészségünkre és pénztárcánkra.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagymagus.blog.hu/api/trackback/id/tr321136741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása