Hagy-ó!

2010.03.18. 19:00 | White Eagle | Szólj hozzá!

Címkék: politika bkv demokrácia felelősség párt igazságszolgáltatás

Nem tudom, igaz-e amivel gyanúsítják. Őt is megilleti az ártatlanság vélelme. Csak egy kicsit elgondolkozta, és nem is biztos, hogy azt most a helyes sorrendben teszem közzé.

Azzal kezdődött, hogy a BKV körüle dagadt a botrány. Jogosulatlan kifizetések egyes vezetőknek, túl nagy végkielégítések, majd újbóli alkalmazásuk ugyan azoknak magasabb fizetésért.
Aztán jöttek a nem kamu, vagy éppen kamu tanácsadó és egyéb szerződések. Nagy pénzek hagyták el a céget így is. Persze erről senki, nem tudott még Hagyó (az urat nem érdemli meg szerintem).
Aztán kiderültek a kenőpénzek, és a visszaosztások. Most pedig mér rá is vallottak. Ő pedig hangoztatja ártatlanságát és párttársai is ezt mondják, hogy ez az „Úr” nem tudhatott semmiről.
Ha ez mind így igaz, akkor mint rendes jogkövető és ártatlan állampolgár kérem a mentelmi jogom felfüggesztését, hogy ne akadályozzam az igazságszolgáltatást. Ezt természetesen a pártom is támogatja és nem mondja, hogy ugyan minek, mert a mandátum mindjárt le is jár, azt meg már bírjuk ki. Mint tiszta lelkű ártatlanságomban és a jogállamiságban hívő állampolgár a gyanúba keveredésem hetében nem ajándékozom ingatlanjaim jelentős részét gyermekemnek (persze legyen szép jövője neki is a gondoskodás szép dolog, de pont most?). Ráadásul nem hivatkozom arra, hogy ez egy természetes dolog.
Az a véleményem, hogy a fentiek, illetve a megtörtént dolgok mind természetesek a politikus részéről,
·         ha bűnös vagyok és fogadtam el kenőpénzt
·         ha félek attól, hogy teljes vagyonommal kell felelnem
·         ha tudom azt, hogy ha a kiskorú nevén van az ingatlan, akkor a gyámhivatal majd keresztbe tesz a vagyoni felelősségnek és az ingatlant nem lehet „piszkálni”
·         ha az időhúzás miatt a mentelmi jogom mögé tudok bújni, amíg a nyilvánosság fénye mondjuk egy választás miatt nem rám vetül, és egy kisebb büntetéssel meg tudom úszni.
És teljesen természetes a párt részéről is, ha
·         Időt akar húzni
·         Ha tudja, hogy az embere cinkes lehet
·         Ha nem akar nagyot bukni a választásokon
De csak elgondolkoztam. Persze ez bármelyik pártra és bármelyik emberére igaz lehet, aki elég magas pozícióba került.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagymagus.blog.hu/api/trackback/id/tr511849545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása