Guantanamera - Guantanamo

2009.06.24. 08:00 | White Eagle | Szólj hozzá!

Címkék: segítség usa demokrácia felelősség igazságszolgáltatás abszurdisztán

Most még off topic a dolog, de hamarosan kérdéssé válik, és megoldani majd az akkori problémát majd nekünk kell. Itt, illetve helyesebb azt mondani, hogy ott vannak ezek a szerencsétlenek, abban a fogolytáborban. Senki nem foglalkozik velük ma még, de ha eljön az idő, majd kész tények elé leszünk állítva, mint ahogy akkor is amikor oda kerültek. Akkor azonban mondhattuk, hogy messze van, kit érdekel.

Valakik, valahol, valamiért elfogták és börtönbe vetették őket. Biztos volt indok, amit nem kötöttek az orrunkra. Ez még nem is lenne baj, csak az, hogy a foglyok orrára sem kötötték. Nekik sem mondták meg, hogy mi a vád ellenük, és miért vannak ott ahol vannak. Sokuk talán még azt sem tudják, hogy a világ melyik részén vannak. Persze tudják a hely nevét, de csak ennyit. Azt, hogy ez a hely éppen Európában, Ázsiában, vagy Amerikában van, azt nem tudják. Nem is biztos, hogy tudhatják, mert vannak köztük nagyon fiatalok, és a világ számos részén fogdosták őket össze. Vannak köztük akik talán olvasni sem tudnak. Állítólag a legtöbbjüket az USA területén kapták el valami terrorizmus gyanújával. Ezek az emberek állítólag a világ talán legerősebb állama ellen próbáltak meg valamit tenni a demokrácia ellen.

Bűnüket nem tudhatták meg, illetve azokat a valós, vagy vélt bűnöket és társaik nevét a legválogatottabb kínzási módszerekkel próbálták meg kicsikarni belőlük. Az egyik legdemokratikusabb állam emberei tették ezt azokkal az emberekkel, akik még a vádakat sem ismerhették meg ellenük. Ezek ellen az általuk nem ismert vádak ellen nem is védekezhettek egy demokratikus államban elfogadott módon. Ilyen államokban azért a vádlottat is megilleti az ártatlanság vélelme, és a vádlónak kell bizonyítania megfelelő keretek között az igazát. Ez évek hosszú során keresztül nem történt meg. Nem csodálnám, ha ezek a rabok, most már gyűlölnék azt az országot és annak barátait, akik ilyen megaláztatásnak és kínzásnak vetették alá őket akár csak a kicsit hangosabban mondott vallási meggyőződésük miatt is.

Egyszer csak kiderült, illetve nyilvánosságot kapott ez a dolog, és már nem lehetett takargatni, elhallgatni. Jött egy új ember is, aki azt mondta, hogy ezt a fogolytábort fel kell számolni, a benne fogva tartottakat pedig szabadon kell engedni. Ez így helyes, és még nagy összegű kártérítést is kell fizetni nekik. Na ezt már nem szívesen teszi, mondja i az új ember.

Már ez is rettentő módon nem tetszik. Az aztán meg végképp nem tetszik, hogy a mi főnökeink meg arról tárgyalnak ennek az antidemokratikus országnak a főnökeivel, hogy ezeket a rabokat a világ minden táján kellene szétszórni, és még véletlenül sem abban az országban, amelyik eddig fogva tartotta őket. Miért is? Mert biztos, hogy ellene fordulnának? Igen, lehet. De erre van egy jó kis közmondás, hogy egyék meg, amit főztek. Lehet, hogy ezek közt a fogva tartottak között voltak bűnösök, de azokat akkor rendes bírósági eljárás keretében tessék elítélni. Aki meg nem bűnös, vagy nincs ellene felhozható és igazolható vád, engedjék szabadon és viselje a kockázatukat az az ország és annak minden lakója, aki ezeket az embereket ilyen helyzetbe hozta.

Miért is kell ezeket a veszélyesnek tartott embereket ide hozni Magyarországra? Ha meg nem veszélyesek, akkor megfelelő kártérítés mellett akár maradhatnak az USA-ban is. Könnyű így nekik -USA - a problémát a házukon, hazájukon kívülre söpörni. Tessék felelősséget vállalni tetteikért. A választópolgáraiknak is, akik korábban olyan kormányt és vezetőket választottak, akik ilyen helyzetbe hozták a saját állampolgáraikat.

A történelmi párhuzamokról meg ne is beszéljünk….

A bejegyzés trackback címe:

https://nagymagus.blog.hu/api/trackback/id/tr571204427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása