Hétköznapi hősök – a lezuhant hegymászók

2010.01.06. 08:00 | White Eagle | Szólj hozzá!

Címkék: média segítség egészség nyugdíj hős hírnév hegymászó

Megint megtörtént. Szerencsétlen hegymászók felmentek a hegyre, egy nagyra. Aztán amikor lefelé jöttek nyakukba szakadt a hó, és leestek.

A mentéskor készült képeket nézve azt láttam, hogy szakadt a hó. Biztos ilyen időben is jó és célszerű gyakorolni, hogyha majd nehezebb terepen mennek, és ott másznak, akkor legyen lehetőségük menekülni. A média is rendesen foglalkozik velük. Hárman kerültek bajba, mert lecsúsztak a hegyről.

Vannak dolgok, amiket azonban nem értek. Én nem kértem őket, hogy oda menjenek. Ez a mászás nem mindennapi szükséglet. Lehet, hogy a pénzt is maguk teremtik elő, ami a mászáshoz szükséges. Más hasonló sportokat űzők a szponzorok pénzéből teszik ezeket a nem mindennapi dolgokat, sortokat. Igazuk van, teszik ezt mindannyiunk örömére, és nemzetünk hírnevének öregbítésére. Meg is érdemlik, hogy foglalkozzon velük a média, ha az szükséges.

Ez rendben is van, az azonban már nincs rendben, hogy arról a szerencsétlen néniről, vagy bácsiról, aki nap mint nap az út egyik oldaláról megy át a másikra, hogy a csekélyke minimál nyugdíjából megvegye az életben maradáshoz szükséges ennivalót. Mindezt teszi azért, hogy egy élet kemény munkája után még egy kicsit élvezzék az életet, ha ezt élvezetnek lehet nevezni. Az ő munkájukból telik ma a nagy cégeknek arra, hogy a korábban említett sportolókat szponzorálják. Ezeknek a sportolóknak, néha kalandoroknak is (akik vakmerő dolgokat hajtanak végre sokszor csak a hírnévért), kijár a média figyelme. Én csak azért haragszom, hogy azok a hétköznapi hősök, akik egy életet dolgoznak végig a névtelenségben, ha bajba kerülnek annyi figyelmet sem kapnak, ami akár az életüket mentené meg. Ha az előbb említett öreg ember elcsúszik a járdán és úgy esik, hogy életét csak gyors beavatkozás menthetné meg, de az nem érkezik időben, akkor a média sehol sincs. Pedig ők is ugyan olyan hősök. A média visszhangot kapott hősök életének fontos részei, és az egyenlő bánásmód miatt Ők is pontosan ugyan olyan figyelmet, de legalább ellátást kellene kapjanak, mint azok, akik a hegyen, vagy más helyeken kerülnek bajba.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagymagus.blog.hu/api/trackback/id/tr131650719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása