Itt a világjárvány! Meg fogunk halni!

2009.05.06. 08:32 | White Eagle | Szólj hozzá!

Címkék: média madárinfluenza világjárvány állattartás sertésinfluenza kergemarhakór

Már napok, sőt talán hetek óta kering a hírekben, hogy itt az új világjárvány! Mexikóból indult és sertésinfluenzának hívják. Biztos ilyen eddig is volt, de most mutálódott a vírus, és már emberre is veszélyessé vált, sőt már haláleseteket is regisztráltak. És terjed! Nem is akárhogyan! Nagyon megijedtem. Ott, ahol felbukkant – Mexikóban -, mindenki maszkot kezdett el hordani, és senki nem megy most már oda nyaralni. A szomszédos USA is elkezdett rettegni, jobban mint a terroristáktól.

A hírek is ezzel vannak tele. Minden nap minden híradás ezzel kezdődik. Melyik országban éppen hány fertőzött van, és már hányan haltak meg. A repülőtereken milyen ellenintézkedéseket tettek meg, a járvány megfékezésére. Egy harmincperces híradásból legalább 10-15 percet ennek szánnak a szerkesztők. Mi legalább védve vagyunk, mert nekünk olyan fejlett ellenszer előállító technológiánk van, hogy az még máshol sincs. Ezért is akadályozzák a nagyhatalmak az eredeti vírustörzsek Magyarországra szállítását, mert mi olyan csúcsul és olyan sokat tudnánk termelni, hogy levernénk a világ összes nagyhatalmát.

A fertőzés veszély miatt nem is eszünk már majd sertéshúst. Már most érződik a kereslet csökkenése, felértékelődnek más húsféleségek, például a marha, és a szárnyas. A hentesnél a csirkemell drágább majdnem 30%-kal, mint a sertéscomb. Még a marhánál is drágább. Hiába bizonygatják a tartók, hogy zárt a technológia, nem kerülhet be ide Mexikóból vírus, az emberek nem hisznek nekik, és nem eszik a sertést. (A legszebb, hogy a technólógia zártságáról egy sertéstelepen a telep vezetője öltönyben nyilatkozott, miközben a riportert beöltöztették kezes-lábasba, maszkot kapott stb. Megnéztem volna az öltönyös riportalanyt a riport után, amikor leveszi az öltönyt, és az megy a kukába – de az is lehet, hogy Ő a telepen lakik, és így az öltöny e a külvilággal nem érintkezik. Még az is lehet, hogy van neki telepi öltönye. J).

Ezekről szólnak ma a vezető hírek. Miről szóltak pár évvel ezelőtt:

2000-2001: kergemarhakór, ami emberre is veszélyes.

2005: madárinfluenza, ami embert is öl.

2009: sertésinfluenza

Négyévente valami olyan kór, ami emberre is átterjedhet, és pont olyan állattól, amit mindenki eszik, ráadásul nagy mennyiségben. Ezeknek az állatoknak a tartása is nagyüzemi (sokat tartanak kis helyen). Ezt nem is lehet állattartásnak nevezni, hanem húsgyáraknak.

9 évvel ezelőtt a marhásoknak ment rosszul. Mindenki szárnyast és sertést vásárolt. 4 éve a szárnyas tartók voltak legalul és mindenki sertést és marhát vásárolt. Ma a disznósok vannak bajban, és mindenki marhát, és szárnyast eszik. Végére értünk a körnek. Eltelik újabb négy év, amikor majd megint valamelyik – mondjuk a marha, mert az régen volt – újra sorra kerül. Megint lesz aktuális hír (az Olimpia utáni évben), és valamelyik ágazat megint bajban lesz. Egész véletlenül nem a másik kettő csinálja ezt. Mármint, hogy felfújja a problémát és mindenhova jelentéseket küldözget, pénzeli esetleg a sajtót, hogy napokig, hetekig, akár hónapokig rettegésben tartsa az embereket és befolyásolja fogyasztási szokásaikat. Mindenkinek jól jön – kivéve a szenvedő ágazatot – mert olcsóbb, mint a reklám a saját termék fogyasztására, és a média is kap rendesen témát.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagymagus.blog.hu/api/trackback/id/tr901105572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása